La Mozzarella In Carrozza

Oven baked carnival “tortelli”

La Mozzarella In Carrozza - Oven baked carnival “tortelli”
Oven baked Carnival tortelli, delicious and lactose free treats filled with Nutella.

Info
Yields: 15 Tortelli   Prep: 5Min ~ Cooking Time: 15Min   Diff: Easy
Ingredients
- 250g All purpose flour
- 1 tsp Baking powder
- Pinch of Salt
- 1 Egg
- 1 Yolk
- 1 tbsp Liquor
- 50ml Peanut Vegetable oil
- 70g Sugar
- Zest of one lemon
- Nutella or jam, for the filling

Directions

- On a working surface mix flour, baking powder and a pinch of salt. Make a hole in the middle, add in the egg and the yolk, than pour the vegetable oil and the liquor. Add also the lemon zest and the sugar. 

- Knead all the ingredients until they come together. Wrap the dough into plastic and let chill for 15 minutes.

- Divide the dough into two pieces and roll them out 5mm thick. Place some teaspoons of Nutella (or jam) in the middle of one strip than cover with the other one. Use a round cutter to shape “tortelli” and arrange them over a Baking tray lined with parchment paper. Knead the leftover and make tortelli until you have finished the dough.

- Bake tortelli at 180 degrees for 15 minutes, until slightly golden. Once ready, let them cool down before dusting with icing sugar.


Utilizziamo i cookie per assicurarti la migliore esperienza sul sito, ci permettono di garantire le funzionalità fondamentali per la sicurezza, la gestione della rete e l’accessibilità del sito e, infine, migliorano l’usabilità e le prestazioni attraverso varie funzionalità come ad esempio le impostazioni della lingua, i risultati delle ricerche e quindi migliorano la tua esperienza.

Se desideri sapere di più sui cookie che utilizziamo e su come gestirli, puoi accedere alla Cookie Policy o cliccare sul tasto "Visualizza i dettagli".