La Mozzarella In Carrozza

Pasta with pumpkin, radicchio and crunchy speck

La Mozzarella In Carrozza - Pasta with pumpkin, radicchio and crunchy speck
A great autumn dish made with radicchio and zucca.

Info
Yields: 2   Cooking Time: 15Min   Diff: Easy
Ingredients
- 120g Pasta
- 250g Pumpkin
- 7 Leaves of radicchio
- 50g diced speck
- Onion
- Extra Virgin olive oil

Introduction

How much I love autumn! It's colours, its flavours, its fruits. In this period, Pumpkin is always in my fridge because I really do love it. I store it in my fridge so that I can cook it every time I want. Here, pumpkin is the sweet and creamy ingredient that goes really on well with the radicchio and the cubes of speck.



Directions

- Cut the pumpkin into cubes and put on a tray lined with parchment paper. Roast them at 180 degrees with some rosemary until soft. Than, smash with a fork.

- In a pan, slightly fry the onion with the radicchio, add the cubes of speck and let them cook for few minutes. 

- Meanwhile, cook pasta following the package directions and Once drained, toss in the pan. At this point, add the pumpkin and some pasta cooking water.

- Stir all the ingredients to combine and finish with some extra virgin olive oil.


Utilizziamo i cookie per assicurarti la migliore esperienza sul sito, ci permettono di garantire le funzionalità fondamentali per la sicurezza, la gestione della rete e l’accessibilità del sito e, infine, migliorano l’usabilità e le prestazioni attraverso varie funzionalità come ad esempio le impostazioni della lingua, i risultati delle ricerche e quindi migliorano la tua esperienza.

Se desideri sapere di più sui cookie che utilizziamo e su come gestirli, puoi accedere alla Cookie Policy o cliccare sul tasto "Visualizza i dettagli".