La Mozzarella In Carrozza

Artichokes salad, with Grana shavings and citronette

La Mozzarella In Carrozza - Artichokes salad, with Grana shavings and citronette
Artichokes fresh salad, a tasty springy starter.

Info
Yields: 2   Cooking Time: 15Min   Diff: Easy
Ingredients
- 3 Artichokes with thorns
- 20g Grana cheese shavings
- 5 tablespoons Extra Virgin olive oil
- 3 tablespoons Lemon juice
- Salt and Black Pepper

Introduction

I love artichokes in this recipe because it is fresh and tasty, perfect as a starter served with some slices of Parma ham, for example. Use very fresh artichokes with the thorns as they are more tender.



Directions

- Clean the artichokes pulling off the darker, rough leaves. Cut off the top of each artichoke, slice into two halves and scoop out the fuzzy and spiky inner choke. Cut each half into very thin slices and drop them into a bowl of water and lemon juice (or vinegar) to prevent discoloration.

- Make the citronette: in a small glass combine the lemon juice, the salt and the pepper. Whisk in oil to emulsify.

- Rinse the artichoke slices and dry with some paper towel. Place in a bowl and season with the citronette. 

- Stir to combine all the ingredients and serve adding the grana cheese shavings on the top.


Utilizziamo i cookie per assicurarti la migliore esperienza sul sito, ci permettono di garantire le funzionalità fondamentali per la sicurezza, la gestione della rete e l’accessibilità del sito e, infine, migliorano l’usabilità e le prestazioni attraverso varie funzionalità come ad esempio le impostazioni della lingua, i risultati delle ricerche e quindi migliorano la tua esperienza.

Se desideri sapere di più sui cookie che utilizziamo e su come gestirli, puoi accedere alla Cookie Policy o cliccare sul tasto "Visualizza i dettagli".