La Mozzarella In Carrozza

Chickpeas balls, veggie recipe

La Mozzarella In Carrozza - Chickpeas balls, veggie recipe
Polpettine di ceci, ricetta vegetariana e veloce, ideale come antipasto o aperitivo

Info
Yields: 20Chickpeas balls   Prep: 10Min ~ Cooking Time: 6Min   Diff: Easy
Ingredients
- 440g Canned chickpeas
- 1 Egg
- Parsley
- 4 Tbsp Grated cheese
- 1 tbsp EV olive oil
- To coat
- 1 Egg
- Breadcrumbs

Introduction

Chickpeas balls are a perfect veggie recipe, trust me, they’re really tasty and delicious. If you use canned chickpeas they are also very quick to make! For a lighter version, bake the chickpeas balls until they become golden and crunchy. If you like this recipe, also try the lentils balls.



Directions

- Rinse the chickpeas until the foam is completely removed.

- Mix the chickpeas with the parsley to create a smooth mixture.

- Add the egg, the EV olive oil and the grated cheese. If you like, add also some ground black pepper. Mix to combine the ingredients.

- Shape the balls and dip them into the beaten egg. Then, coat with the breadcrumbs. 

- Heat 3 Tbsp of EV olive oil and cook the chickpeas balls, 3 minutes on each side, untile golden.


Utilizziamo i cookie per assicurarti la migliore esperienza sul sito, ci permettono di garantire le funzionalità fondamentali per la sicurezza, la gestione della rete e l’accessibilità del sito e, infine, migliorano l’usabilità e le prestazioni attraverso varie funzionalità come ad esempio le impostazioni della lingua, i risultati delle ricerche e quindi migliorano la tua esperienza.

Se desideri sapere di più sui cookie che utilizziamo e su come gestirli, puoi accedere alla Cookie Policy o cliccare sul tasto "Visualizza i dettagli".