La Mozzarella In Carrozza

Chickpeas hummus, healthy and delicious sauce very quickly to make!

Info
Yields: 2   Prep: 10Min   Diff: Easy
Ingredients
- 1 Can chickpeas, rinsed and drained
- 1 Tablespoon Tahini
- 1 Tablespoon Extra Virgin olive oil
- 2 Teaspoons parsley, chopped
- Lemon juice (from 1/2 Lemon)
- Salt
- Sweet paprika

Introduction

Hummus is a typical veggie spread or dip commonly eaten in the Middle East made from chickpeas, tahina (sesame paste), Extra Virgin olive oil, cumin, lemon juice and garlic. You can choose, however, to add other ingredients, such as Greek yogurt or beet. Serve hummus with crudités or toasted bread and you’ll love it!



Directions

- For a very creamy and smooth hummus, boil the canned chickpeas with 1/2 teaspoon of baking soda for 20 min. This will help chickpeas to be softener. Drain and rinse under cook running water then you can start to make your hummus. 

- In a blender add the chickpeas and start to mix until creamy. Combine tahini sauce with lemon juice and stir in. Add also the oil and a pinch of salt. Mix until super smooth.

- Serve hummus in a bowl and top with fresh parsley and sweet paprika.


Utilizziamo i cookie per assicurarti la migliore esperienza sul sito, ci permettono di garantire le funzionalità fondamentali per la sicurezza, la gestione della rete e l’accessibilità del sito e, infine, migliorano l’usabilità e le prestazioni attraverso varie funzionalità come ad esempio le impostazioni della lingua, i risultati delle ricerche e quindi migliorano la tua esperienza.

Se desideri sapere di più sui cookie che utilizziamo e su come gestirli, puoi accedere alla Cookie Policy o cliccare sul tasto "Visualizza i dettagli".